Articole

Beneficii ale formării profesionale continue pentru angajați

Beneficii ale formării profesionale continue pentru angajați

04.10.2021

Formarea profesională continuă este orice formă de învățare / educare din afara sistemului de învățământ formal (școală, liceu, facultate etc.). Formarea profesională se poate realiza prin cursuri specializate de formare profesională (organizate de furnizori specializați sau angajatori), stagii de practică, stagii de adaptare profesională etc.

Formarea profesională continuă este importantă nu numai pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă dar și persoanelor care sunt angajate. Tehnologia, societatea, economia evoluează în mod rapid și influențează orice domeniu de activitate. Astfel, este esențial ca persoanele ce lucrează într-un anumit domeniu să își dezvolte în continuu abilitățile și cunoștințele din domeniul respectiv astfel încât să rămână competitivi și să țină pasul cu trendurile din piață.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva din principalele beneficii ale formării profesionale continue pentru angajați:

1. Atenuarea riscurilor asociate cu lipsa formării profesionale.

Angajații care nu participă la programe de formare profesionale continue sunt expuși la anumite riscuri:

  • Riscul de accidentare sau de îmbolnăvire;
  • Realizarea de erori în muncă ceea ce poate cauza penalizări sau scăderi ale valorii reale a remunerației pentru munca prestată;
  • Reducerea șanselor de evoluare în carieră;
  • Creșterea riscului de concediere și creșterea riscului de șomaj;
  • Creșterea dependenței de un singur angajator;
  • Dificultăți în re-calificare.

2. Actualizarea și dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare la locul de muncă

Prin intermediul cursurilor de formare profesională, angajații își pot actualiza și îmbunătăți cunoștințele în domeniul vizat. Totodată, prin intermediul formării profesionale, angajații își pot îmbunătăți abilitățile și deprinderile necesare la locul de muncă și pot învăța metode și procese de lucru moderne care eficientizează munca angajatului respectiv.

Astfel, se dezvolta competențele angajatului, crește productivitatea acestuia și crește calitatea muncii sale dar și a produselor/serviciilor realizate (ceea ce duce și la creșterea satisfacției la locul de muncă).

3. Dezvoltarea în carieră

Prin intermediul cursurilor de formare profesională, angajații pot evolua în carieră: promovare sau creștere salarială.

Obținerea unei certificări în plus arată angajatorului o disponibilitate și o dorință de a învăța și de a îmbunătăți abilitățile și munca depusă. Aceste aspecte sunt importante pentru un angajator, care pentru a menține angajatul în companie va oferi creșteri salariale, promovări sau noi pachete de beneficii.

Angajații își pot asuma mai multe responsabilități la locul de muncă, având un arsenal de cunoștințe și abilități îmbogățite. Iar, prin preluarea de mai multe sarcini, angajații pot face primul pas în obținerea unei promovări sau a unei creșteri salariale.

4. Stabilitate la locul de muncă

Învățarea de noi cunoștințe și dezvoltarea de abilități utile la locul de muncă consolidează siguranța la locul de muncă a unui angajat. Cu cât un angajat este mai valoros și mai esențial pentru activitatea unei firme, cu atât poziția acestuia în cadrul firmei respective este mai sigură.

Formarea profesională poate aduce stabilitate la locul de muncă și noilor angajați. Prin intermediul acestora, un nou angajat se poate adapta mai rapid la noul loc de muncă.

5. Posibilitatea de reconversie profesională

Societatea și mediul economic și tehnologic sunt în continuă schimbare. Cercetătorii previzionează că în viitor, foarte multe meserii vor dispărea, angajații fiind înlocuiți cu roboți. Aceste schimbări pot fi drastice pentru anumite industrii și domenii de activitate.

În acest sens, cursurile de formare profesională pot ajuta angajații din diverse domenii să se reprofileze și să descopere noi domenii de activitate.

Totodată, formarea profesională ajută angajații să fie mai adaptabili la cerințele schimbătoare ale pieței muncii. Astfel, formarea profesională este vitală pentru reconversia profesională a angajaților din domenii afectate de schimbări drastice.

6. Mai multe oportunități pe piața muncii

Certificarea cursurilor de formare profesională conferă angajaților un avantaj competitiv pe piața muncii și este un plus în orice CV.

7. Adaptare la schimbări

Societatea, mediul economic și tehnologia se schimbă cu rapiditate. Trebuie doar să ne gândim la Internet și la apariția calculatoarelor pentru a conștientiza schimbările drastice și rapide pe care tehnologia le aduce la modul în care lucrăm. Acest fenomen nu numai că va continua în viitor, dar se va accentua.

Constant apar noi tehnologii, echipamente, procese de lucru care ne pot eficientiza munca. Prin intermediul cursurilor de formare profesională, angajații vor învăța să folosească aceste tehnologii, echipamente și procese de lucru în munca lor.

8. Dezvoltare personală

Formarea profesională și învățarea pe tot parcursul vieții în general ne ajută să ne menținem nivelul intelectual. Învățarea periodică îmbunătățește activitatea cerebrală și previne apariția demenței la bătrânețe. Totodată, finalizarea de cursuri și obținerea de certificare motivează un angajat și crește gradul de satisfacție al acestuia la locul de muncă.

9. Networking

În cadrul cursurilor de formare profesională, angajații vor lua legătura cu colegi și vor realiza contacte cu persoane din același domeniu de activitate.

Totodată, cursurile de formare profesională încurajează dezvoltarea abilităților de comunicare și de muncă în echipă, ceea ce va fi util atât la locul de muncă, dar și în viața personală.