Stiri

Comunicat de presa – Startup Europe Roadshow

17 Feb
Postat in Stiri

Bruxelles, 10 FebruarThumnail 1ie – Comisia Europeană şi European Young Innovators Forum (EYIF) anunţă lansarea Startup Europe Roadshow la nivelul a 10 oraşe europene de-a lungul a 8 luni. Acest Roadshow va permite tinerilor dornici să devină antreprenori în domeniul IT&C să interacţioneze, înveţe şi să fie mentorat de către „modele” – tineri antreprenori din domeniul IT&C care vor împărtăşi din poveştile lor de succes, ca parte a eforturilor de a transforma mediul start-up european într-unul mai dinamic şi mai puţin riscant.

Comunicat de presa

Seminar regional Timisoara

24 Apr
Postat in Stiri, Uncategorized

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii și Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România vă invită să luați parte la seminarul regional „Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin” organizat în cadrul proiectului ”Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin”.

În cadrul acestui eveniment vor fi selectaţi mentoraţii care vor lucra de-a lungul unui an de zile alături de doamna Maria Grapini. Condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească o femeie pentru a deveni mentorat sunt: administrarea propriei afacere de cel puţin 1 an şi maxim 4 ani şi coordonarea a cel puţin 1 angajat.

Evenimentul se va desfăşura la Hotel Novera, Str. F.C. Ripensia nr. 29A, în data de 27 Aprilie 2012, începând cu ora 9:45.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de e-mail alexandra.savencu@ptir.ro sau telefon 021 3107710, persoană de contact Alexandra Savencu, până joi, 26 Aprile 2012.

Invitaţie

Agendă

Evenimentul de lansare a Retelei Europene a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin

21 Nov
Postat in Stiri

Marți, 15 Noiembrie 2011, în cadrul Hotelului Hilton din Varșovia, Polonia, a avut loc evenimentul oficial de lansare a Rețelei Europene a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin.

Principala idee care a guvernat în jurul întregului eveniment European Network of Mentors for Women Entrepreneurs, ”Female Entrepreneurship in Europe”, a fost încurajarea femeilor de a deveni antreprenoare și mijloacele ce pot fi utilizate pentru a le sprijini în alegerile lor. De asemenea, principalii speakeri au subliniat importanța continuității Rețelei Ambasadorilor Antreprenoriatului Feminin prin implicarea doamnelor ambasador în Rețeaua Mentorilor Antreprenoriatului Feminin. Scopul principal al conferinței a fost acela de a crea cadrul în interiorul căruia să se realizeze transferul de cunoștințe ambasador – mentor.

Evenimentul a cuprins două pannel-uri de discuții: ”Mentoring and the mentor’s role in promoting entrepreneurship” și ”The experience of being a European Female Entrepreneurship Ambassador in the ENFEA project”.

Din partea Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin din România, au participat:

–        Domnul Cristian HAIDUC, Președinte al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri

–        Domnul Dumitru NANCU, Vicepreședinte al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri

–        Doamna Alina PÂRÂIALĂ, Director Cabinet Președinte al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri

–        Doamna Alexandra SAVENCU, Consultant în management al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România

De asemenea, ca reprezentante a Rețelei Naționale a Ambasadorilor Antreprenoriatului Feminin din România, au participat:

–        Doamna Ambasador Victoria BURTON, SC New Victoria SRL

–        Doamna Ambasador Cristina CHIRIAC, SC Financial Voice Consulting SRL

–        Doamna Ambasador Elena COANDĂ, SC Junior Group SRL

–        Doamna Ambasador Doina GEORGESCU, SC Mavromatis Manufactory SRL

–        Doamna Ambasador Nicoleta MUNTEANU, SC N. C. Advertising SRL

–        Doamna Ambasador Maria PÂRCĂLĂBESCU, SC Maremond SA – Gematex Center Prodcom Impex

–        Doamna Ambasador Sorina PLĂCINTĂ, SC Artifex SRL

Au inceput inscrierile pentru selectia mentorilor

07 Oct
Postat in Stiri

Stimate doamne,

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri din România, vă invită să faceți parte din cei 14 mentori ai antreprenoriatului feminin din România, să participați la seminariile de diseminare organizate la nivel regional și la Conferința Națională privind antreprenoriatul feminin și să contribuiți prin experiența și succesul dumneavostră la creșterea implicării femeilor în domeniul afacerilor la nivel național și european. Prin participarea dumneavoastră la acest proiect, veți contribui la formarea primei rețele a mentorilor antreprenoriatului feminin și alinierea acesteia la structurile europene.

Dacă această inițiativă a reușit să vă capteze atenția și interesul, așteptăm un e-mail din partea dumneavoastră, la adresa alexandra.savencu@ptir.ro, până la data de 29 Noiembrie 2011, care să conțină CV-ul dumneavoastră, precum și formularul de înscriere, pe care îl puteți regăsi mai jos.

[Invitație]

[Formular de înscriere]

[Scurtă descriere proiect]

Criterii de selectie mentorati

29 Sep
Postat in Stiri

Trebuie să aibă propria afacere, de maxim 4 ani;
Trebuie să aibă în subordine cel puțin un angajat;
Trebuie să demonstreze (prin intermediul portofoliului și schemei de afaceri) că afacerea s-a dezvoltat în mod sistematic și semnficativ de la momentul inițierii;
Citeste in continuare

Criterii de selectie mentori

29 Sep
Postat in Stiri

Trebuie să conducă o afacere de mai mult de 5 ani
Trebuie să aibă o afacere a cărei succes să fie recunoscut la nivel regional și național
Trebuie să dovedească implicarea în activități de promovare a antreprenoriatului feminin
Trebuie să cunoască situația afacerilor la nivel național, în special, problemele cu care se confruntă femeile de antreprenor, cu privire la dezvoltarea și managementul propriei faceri
Citeste in continuare