Uncategorized

Follow-up Conferinta nationala a mentorilor antreprenoriatului feminin

08 Jun
Postat in Presa, Uncategorized

Vineri, 7 Iunie 2013, începând cu ora 10:00, s-a desfăşurat evenimentul „Conferinţa naţională a mentorilor antreprenoriatului feminin”, implementat în cadrul proiectului în cadrul proiectului ”Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin”/ ”Romanian Network of Mentors for Women Entrepreneurs – MENTORnet”, proiect derulat în cadrul programului European Network of Mentors for Women Entrepreneurs (6/G/ENT/CIP/10/E/N01C21).
Conferința a marcat încheierea perioadei de implementare a proiectului Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin, ce a avut ca obiectiv crearea primei rețele de mentori pentru femei antreprenor prin selectarea a 14 întreprinzătoare de succes ce au acționat ca mentori pentru 55 de femei antreprenor, cu scopul de a crește rolul femeilor în domeniul afacerilor la nivel național și european. În cadrul evenimentului au luat parte în calitate de speakeri domnul Florin Jianu, Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, domnul Georgian Ghervasie, Consilier personal al Primului Ministru pentru promovarea mediului de afaceri, doamna Maria Grapini, Ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, doamna Iolanda Stăniloiu, Purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice, doamna Mirela Caravan, Blocul Naţional Sindical, precum şi mentorii şi mentoraţii antreprenoriatului feminin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Document follow-up

Cautam mentorati

03 May
Postat in Uncategorized

Dacă este o femeie care deţii o afacere, vrei să o îmbunătăţeşti printr-un program de mentorat şi eşti din regiunea Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia sau Sud-Vest Oltenia, trimite-ne un e-mail pe adresa alexandra.savencu@ptir.ro până luni, 14 Mai 2012. Doamnele cu care vei putea lucra sunt: Alice Botnarenco, Victoria Burton, Angela Cameniţă, Cristina Chiriac, Doina Georgescu, Nicoleta Munteanu, Maria Pârcălăbescu, Sorina Plăcintă, Elena Tiuca, Rodica Toth.

Mult succes!

Follow-up seminar regional Timisoara

02 May
Postat in Presa, Uncategorized

Vineri, 27 Aprilie 2012, la Timişoara, Hotel Novera, s-a desfăşurat primul seminar regional organizat în cadrul proiectului „Reţeaua Naţională a Mentorilor Antrepreneoriatului Feminin – MENTORnet” („European Network of Mentors for Women Entrepreneurs” – 6/G/ENT/CIP/10/E/N01C21), implementat de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri şi Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri.

La eveniment au participat doamna Maria Grapini, în calitate de mentor al reţelei, dna. Alexandra Savencu din partea PTIR  şi dna. Andreea Stanciu din partea AIPPIMM, potenţiali mentoraţi, precum şi doamne/domnişoare din regiunea de vest a ţării  interesate de antreprenoriatul feminin.

Obiectivul principal al seminarului a fost acela de a stabili un dialog între doamna Grapini şi potenţialii mentoraţi, pe baza căreia mentorul să anunţe la final numele celor cu care va colabora pentru următorul an în cadrul programului de mentorship.

Document follow-up

Comunicat de presă

Seminar regional Timisoara

24 Apr
Postat in Stiri, Uncategorized

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii și Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România vă invită să luați parte la seminarul regional „Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin” organizat în cadrul proiectului ”Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin”.

În cadrul acestui eveniment vor fi selectaţi mentoraţii care vor lucra de-a lungul unui an de zile alături de doamna Maria Grapini. Condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească o femeie pentru a deveni mentorat sunt: administrarea propriei afacere de cel puţin 1 an şi maxim 4 ani şi coordonarea a cel puţin 1 angajat.

Evenimentul se va desfăşura la Hotel Novera, Str. F.C. Ripensia nr. 29A, în data de 27 Aprilie 2012, începând cu ora 9:45.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de e-mail alexandra.savencu@ptir.ro sau telefon 021 3107710, persoană de contact Alexandra Savencu, până joi, 26 Aprile 2012.

Invitaţie

Agendă

A inceput selectia mentoratilor in cadrul proiectului Reteaua Nationala a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORnet

16 Jan
Postat in Uncategorized

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri din România, vă invită să faceți parte din cei 42 de mentorați ai antreprenoriatului feminin din România, să participați la seminariile de diseminare organizate la nivel regional și la Conferința Națională privind antreprenoriatul feminin. Prin participarea dumneavoastră la acest proiect, veți contribui la formarea primei rețele a mentorilor antreprenoriatului feminin și alinierea acesteia la structurile europene.

Ca mentorat în cadrul Rețelei naționale a mentorilor antreprenoriatului feminin, veţi beneficia, în primul rând, de consiliere pentru dezvoltarea business-ului dumneavoastră, primind sfaturi din partea celor mai de succes femei de afaceri din România. De asemenea, oportunitățile pe care le veți avea în stabilirea unor parteneriate durabile, precum și informațiile, ideile și experiența care vă vor fi împărtășite vor face din afacerea dumneavoastră una de succes. Proiectul MENTORnet vă va oferi șansa de a colabora cu doamne care cunosc rețeta succesului și sunt dispuse să îl împărtășească, contribuind în mod decisiv la dezvoltarea business-ului dumneavoastră.

Dacă această inițiativă a reușit să vă capteze atenția și interesul, așteptăm un e-mail din partea dumneavoastră, la adresa alexandra.savencu@ptir.ro care să conțină CV-ul dumneavoastră, precum și formularul de înscriere, pe care îl puteți regăsi mai jos.

În continuare ne puteţi transmite aplicaţiile dumneavoastră!

Invitație

Formular de înscriere

Scurtă descriere proiect

Rezultatele procesului de selectie a mentorilor antreprenoriatului feminin

20 Dec
Postat in Uncategorized

În cadrul proiectului „Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORnet”, procesul de selecție a Mentorilor antreprenoriatului feminin s-a finalizat.

Comisia de Selecţie formată din reprezentanţii Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM)  şi Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri (PNFAIMM) – Florin Jianu, Președinte PTIR; Cristian Haiduc, Președinte AIPPIMM; Sebahat Kaya, Președinte PNFAIMM; Marinela Constantin, antreprenor; Mădălina Danciu, antreprenor; Alexandra Savencu, Asistent proiect – s-a întrunit în data de 30 Noiembrie 2011 şi a analizat candidaturile primite până la data de 29 Noiembrie 2011. Au fost selectate următoarele 14 doamne care vor face parte din prima reţea a mentorilor antreprenoriatului feminin din România:

– Agheorgicesei Liliana, LIDANA Company Suceava

Botnarenco Cristiana Alice, Kapitolium Group

Burton Victoria, New Victoria Cauciuc

Cameniță Angela, SCM Helios Medica

Chiriac Cristina, Financial Voice Consulting

Coandă Elena, JUNIOR

Georgescu Doina, SC Mavromatis Manufactory SRL

Grapini Maria, SC Pasmatex SA

Munteanu Nicoleta, N.C. Advertising Agency SRL

Pârcălăbescu Maria, S.C. MAREMOD SA-GEMATEX CENTER PRODCOM IMPEX

Plăcintă Sorina, SC Sorste SA

Rus Mihaela Sorina, Vitrina Advertising

Tiucă Elena, Job Times International SRL

– Toth Rodica Mioara, SC Era Prod SRL

 

Mulțumim tuturor doamnelor care au răspuns pozitiv apelului nostru!

Felicitări doamnelor ce au fost selectate! Vă dorim mult succes!